ZululandZululand, eller KwaZulu, er det zulu–dominerte området av det som skulle bli den nordlige delen av provinsen iKwaZulu-Natali i Sør-Afrika, strekker seg langs kysten av Indiahavet fra Tugela i sør til Pongola i nord.

Shaka organiserte zuluene som et eget rike i 1816.

Hele provinsen Zululand, inkludert Amatongaland, ble annektert til Natal den 31. desember 1897.

Charles Saunders av Eshowe besøkte i 1895 områdene Ubombo og Ingwavuma som etterpå ble annektert til Zululand i 1897.

Under apartheid ble det i 1970 skilt ut en bantustan for zuluene kalt kwaZulu (zuluenes sted). kwaZulu besto av et stort ikke-sammenhengende område. Innbyggerne skulle miste sitt sørafrikanske medborgerskap, og mange zuluer ble tvangsflyttet til ett av områdene. I 1993 levde 5,2 millioner zuluer i kwaZulu, av totalt færre en 8 millioner. I 1994 ble kwaZulu innlemmet i provinsen Natal.
Kategorier: Sør-Afrikas historie


Dato: 17.01.2021 06:23:42 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.