Zohair Youssif AkacheZohair Youssif Akache
Født1954
Beirut
Død18. oktober 1977
Mogadishu

Zohair Youssif Akache alias Captain Martyr Mahmud (født 1954 i Beirut i Libanon, død 18. oktober 1977 i Mogadishu i Somalia) var en palestinsk terrorist. Han var leder for terrorgruppen Martyr Halimeh som stod bak kapringen av Landshut i 1977. Under bortføringen viste han seg som en brutal og uforutsigbar gisseltager, og var fryktet for sine koleriske raseriutbrudd, som ofte endte med vold, ydmykelser og drapstrusler.[1] Den 17. oktober 1977 drepte han kapteinen, Jürgen Schumann. Dagen etter ble han skutt og drept av den tyske antiterrorstyrken GSG9.

Akache var utdannet flymekaniker og hadde allerede året før kapringen drept tre personer i London, bl.a. den tidligere statsministeren i Nord-Jemen.

Referanser


  1. ^ Aftenposten - Dramatisk flykapring blir TV-film (23.12.2007 - Side: 10) «Flykaprernes leder Zohair Akache var totalt ustabil, nektet å løslate kvinner, barn og syke, slo og sparket passasjerer han mistenkte for å være jøder, og truet med å skyte dem.»Kategorier: Fødsler i 1954 | Dødsfall i 1977 | Personer fra Vest-Asia involvert i terroraktivitet | Palestinere | Personer fra Beirut | Personer som led en voldelig død


Dato: 17.01.2021 06:14:16 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.