YazdanismeYazdanisme er en fellesbetegnelse for flere uortodokse religiøse sekter med bakgrunn i zoroastrisme og bærer også innflytelse fra islam, hovedsakelig utbredt blant kurdere. De viktigste er chinarisme/isikisme (en spesiell fortolkning av alevi-troen), yezidismen og Ahl-e Haqq [1]. Felles for dem er synkretisme; de forener aspekter av islamsk tro og praksis med elementer av eldre, lokale tradisjoner.

Referanser


  1. ^ Izady, Mehrdad R. (1992): The Kurds : a concise handbook, Washington & London: Taylor & Francis, s. 170 passim (her og der), ISBN 0-8448-1727-9
Denne religionsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Religion | Kurdistan


Dato: 17.01.2021 05:41:15 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.