Wu (språk)Wu
Wu-dialektenes utbredningsområde.
Brukt i Kina
RegionShanghai, det sørlige Jiangsu og i Zhejiang i det østre Kina, og i en del av Anhui
Antall brukere80 millioner (2007)[1]
Lingvistisk
klassifikasjon
Sino-tibetansk
SkriftsystemKinesiske tegn
Språkkoder
ISO 639-3wuu

Portal: Språk

Wu (tradisjonell kinesisk: 吳, forenklet kinesisk: 吴, pinyin: ; eller wuyu 吳語 / 吴语, wúyǔ) er et språk tilhørende de kinesiske språk, som tales av ca. 80 millioner mennesker i området Wu rundt Shanghai, det sørlige Jiangsu og i Zhejiang i det østre Kina, og i en del av Anhui. Sammenlignet med «mandarin»-dialekten av han-kinesisk har wu-dialektene flere toner (shanghainesisk har for eksempel fem toner, dialektene i Shaoxing og Wenzhou åtte), egne dialektord og en iblant annen ordstilling.

Dialekter


Wu deles gjerne i seks hoveddialekter:

Referanser


  1. ^ Mikael Parkvall, "Världens 100 största språk 2007" (The World's 100 Largest Languages in 2007), i Nationalencyklopedin

Litteratur

Kategorier: Wu | Tonespråk | Jiangsu | Zhejiang | Shanghai | Anhui


Dato: 19.01.2021 10:40:13 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.