William M. Daley


(Omdirigert fra William_Michael_Daley)


William M. Daley
Født9. august 1948[1][2] (72 år)
Chicago
Far Richard J. Daley
Mor Eleanor "Sis" Daley
Søsken John P. Daley, Richard M. Daley
Utdannet ved Loyola University Chicago, John Marshall Law School
Beskjeftigelse Bankansatt, jurist, politiker, farmasøyt, farmakolog
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA

William Michael (Bill) Daley (født 8. august 1948 i Chicago i Illinois) er en amerikansk demokratisk politiker, advokat og forretningsmann. Han var stabssjef i Det hvite hus fra januar 2011 til januar 2012.

Daley avla sin grunneksamen ved Loyola University Chicago og juristeksamen ved John Marshall Law School i Chicago. Han arbeidet ved advokatkontoret Daley and George og ble deretter ansatt av Amalgamated Bank of Chicago. Han var selskapets hovedsjef for det operative arbeidet (COO) 19901993 og vendte deretter tilbake til arbeidet som advokat.

Daley etterfulgte i 1997 Mickey Kantor som USAs handelsminister. Han ble i juli 2000 etterfulgt av Norman Mineta. Han var administrerende direktør for SBC Communications 20012004. Han arbeidet så for JP Morgan Chase og hadde ansvar for det operative arbeidet i Midtvesten etter fusjonen med Bank One Corporation.

Daley ble den 6. januar 2011 utnevnt til stabssjef for Det hvite hus av Barack Obama.[3]

Daley er bror av tidligere borgermester i Chicago Richard M. Daley. Faren, Richard J. Daley, var borgermester 19551976.

Referanser


  1. ^ Munzinger-Archiv, oppført som William Daley, Munzinger IBA 00000022640 , besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w65z8bqm , besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ ”President Obama Announces Bill Daley as Chief of Staff” The White House (6 januari 2011)

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1948 | Personer fra Chicago | Stabssjefer i Det hvite hus | USAs handelsministre | Politikere fra USA | Jurister fra USA | Forretningsfolk fra USA


Dato: 17.01.2021 11:29:35 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.