William Perry


(Omdirigert fra William_James_Perry)


William Perry
Født11. oktober 1927[1] (93 år)
Vandergrift
Utdannet ved Stanford University, Pennsylvania State University, Carnegie Mellon University
Doktorgrads-
veileder
Isador M. Sheffer
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Forretningsdrivende, ingeniør, politiker, kjøpmann, universitetslærer[2], matematiker, management engineer[2], akademiker[2]
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Medlem av American Academy of Arts and Sciences, US National Academy of Engineering
Utmerkelser
11 oppføringer
Kommandørridder av Order of the British Empire, Presidentens frihetsmedalje, California Hall of Fame (2016), Rumford-prisen (2008), Republikken Slovenias frihetsorden, ridder av Den nasjonale fortjenstorden, storkors av republikken Polens fortjenstorden, Æresdoktor ved Universitet i Zagreb, storbånd av Den oppadstigende sols orden, Kong Dmitar Zvonimirs stororden, Fellow of the American Academy of Arts and Sciences

William James Perry (født 11. oktober 1927 i Vandergrift i Pennsylvania) er en amerikansk ingeniør, forretningsmann og demokratisk politiker, kjent som landets 19. forsvarsminister under president Bill Clinton i perioden mellom 3. februar 1994 til 23. januar 1997.

Perry avla sin doktoreksamen i matematikk ved Pennsylvania State University i 1957, og hadde i perioden mellom 1954 til 1964 en lederstilling ved Electronic Defense Laboratories i California. Senere var han med på å grunnlegge selskapet ESL Inc. som han også var visepresident for i perioden 1964 til 1977. Fra 1977 til 1981 tjenestegjorde Perry som undersekretær i forsvarsdepartementet for forskning og ingeniørarbeid underlagt administrasjonen til Jimmy Carter, hvor han blant annet hadde ansvaret for anskaffelse av våpensystemer samt forskning og utvikling. I ly av sin stilling var han blant annet med på utviklingen av stealth.

Etter å ha forlatt forsvarsdepartementet i 1981 arbeidet han som managing director for investeringsbanken Hambrecht and Quist i San Francisco, før han deretter ble professor ved Stanford University. I president Bill Clintons første mandatperiode i 1993 ble Perry utnevnt til viseforsvarsminister, en stilling han hadde til 1994 da han ble utnevnt til forsvarsminister. I 1997 ble han for øvrig tildelt Presidentens frihetsmedalje. I tiden etter å ha tjenestegjort som forsvarsminister var han igjen professor ved Stanford og Freeman Spogli-institutet.

Perry var med i kommisjonen Iraq Study Group, som ble ledet av James Baker og Lee Hamilton, og som i desember 2006 publiserte sine anbefallinger for en ny strategi i Irakkrigen.

Referanser


  1. ^ Munzinger-Archiv, Munzinger IBA 00000020966 , besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ a b c profiles.stanford.edu

Eksterne lenkerForgjenger:
 Les Aspin 
USAs forsvarsminister
Etterfølger:
 William Cohen Kategorier: Fødsler i 1927 | USAs forsvarsministre | Forretningsfolk fra USA | Professorer fra USA | Presidentens Frihetsmedalje | Personer fra Westmoreland County i Pennsylvania


Dato: 17.01.2021 02:05:22 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.