Bill Richardson


(Omdirigert fra William_Blaine_Richardson_III)


Bill Richardson
Født15. november 1947[1][2][3][4] (73 år)
Pasadena
Ektefelle Barbara Richardson
Far William Blaney Richardson
Mor Maria Luisa López-Collada Márquez
Utdannet ved Tufts University (–1970)[5], Middlesex School (–1966)[5], The Fletcher School of Law and Diplomacy (–1971)[5]
Beskjeftigelse Politiker, baseballspiller, diplomat, bedriftsrådgiver[5], skribent
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Theodore Roosevelt Award (1999), Ohtli Award (2011)

William Blaine «Bill» Richardson (født 15. november 1947 i Pasadena i California) er en amerikansk demokratisk politiker. Han var guvernør i delstaten New Mexico fra 2003 til 2011. Han stilte som kandidat i å vinne Det demokratiske partis nominasjon av som deres de demokratiske primærvalgene i 2008, men trakk seg den 10. januar 2008 etter svake resultater ved primærvalgene i Iowa og New Hampshire.

Bill Richardson er (til tross for navnet) en såkalt hispanic, en katolsk USA-amerikaner med latinamerikansk bakgrunn. Hans mor, Maria Luisa Lopez-Collada, var fra Mexico. Faren hans William Blaney/Blaine Richardson, hadde også en delvis lignende bakgrunn, idet dennes mor var fra Nicaragua.

Richardson har tidligere vært kongressmann, USAs ambassadør til FN og energiminister under Bill Clinton.

Bill Richardson vokste opp i Mexico by, frem til han flyttet til Boston-området i Massachusetts som 13-åring. På de skolene han gikk på ble han baseballspiller, og spilte i en periode for Tufts University. Han var nær ved å gjøre sporten til en levevei, men en dårlig arm satte en stopper for det. Ved Tuftes studerte han fransk språk og statsvitenskap, og tok en grad ved universitetets skole for jus og diplomati. Han møtte sin hustru Barbara Flavin i Boston.

I 2007/08 stilte han som kandidat ved primærvalgene forut for presidentvalget i 2008, men trakk seg tidlig i prosessen og gav sin støtte til Barack Obama.

Den 21. november 2008 ble det offentlig at han var Obamas sannsynlige valg til handelsminister, men den 4. januar 2009 bad Richardson om ikke å bli nominert til denne oppgaven. Obama-administrasjonen skal overta etter Bush-administrasjonen den 20. januar 2009.

Referanser


  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  2. ^ GeneaStar, GeneaStar person ID richardsonw
  3. ^ Munzinger-Archiv, Munzinger IBA 00000022154 , besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w64753pk , besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ a b c d bioguide.congress.gov

Eksterne lenker


Kategorier: Fødsler i 1947 | Guvernører i New Mexico | FN-ambassadører | Ambassadører fra USA | Demokratiske presidentkandidater fra USA 2008 | Personer fra USA av meksikansk opphav | Personer fra Pasadena | Personer fra Mexico by | Personer fra Boston | Bill Clintons regjering


Dato: 17.01.2021 04:22:41 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.