WiktionaryDenne artikkelen nevner Wikimedia eller et av Wikimedias prosjekter. Vær oppmerksom på at Wikipedia er et Wikimedia-prosjekt.
Wiktionary har ordbokoppføringer om wiktionary

Wiktionary (sammensatt av wiki og dictionary; eng. «ordbok») er en wikiordbok og et søsterprosjekt til Wikipedia. Målet er «å sammen skrive en åpen og fritt tilgjengelig ordbok». Wiktionary inneholder definisjoner og annen informasjon både på eget og andre språk.

Som de andre MediaWiki-prosjektene ble det først startet på engelsk, men finnes nå på flere språk. Den engelske utgaven har flest oppslagsord, mer enn 3,8 millioner oppslagsord pr. november 2014, mens den bokmålsutgaven har 132 000 oppslagsord (inkludert bøyningsformer).[1]

Referanser


  1. ^ Liste over Wiktionary-utgaver , Wikimedia Foundation. Besøkt 27. november 2014.

Eksterne lenker

Kategorier: Wikimedia-prosjekter | Nettsteder | Ordbøker


Dato: 16.01.2021 10:26:57 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.