Wang Li (lingvist)Wang Li
Født10. august 1900
Bobai
Død3. mai 1986 (85 år)
Beijing
Utdannet ved Tsinghuauniversitetet
Beskjeftigelse Leksikograf, lingvist[1], universitetslærer, oversetter
Nasjonalitet Kina (19491986), Republikken Kina (19121949), Qing-dynastiet (19001912)
Medlem av Academic Division of Philosophy and Social Sciences of the Chinese Academy of Sciences (1955–)

Wang Li (forenklet kinesisk: 王力, tradisjonell kinesisk: 王力, pinyin: Wáng Lì, født 10. august 1900 i Bobai i Guangxi i Kina, død 3. mai 1986 i Beijing) var en kinesisk lingvist. Han regnes som en av de viktigste eksperter innen kinesisk språk.

Han studerte ved Tsinghuauniversitetet 清华 i Beijing og dro i 1927 til Frankrike for lingvistikkstudier under Joseph Vendryes. Der gjorde han ferdig sitt doktorarbeid, knyttet til sitt morsmål, den lokale dialekten i Bobai 博白.

Han er kjent for sin forskning innen middelalderkinesisk, arkaisk kinesisk og klassisk kinesisk.

Verker i utvalg


Det finnes også en samling av Wang Lis verker med tittelen Wáng Lì wénjí《王力文集》 (Shāndōng jiàoyù chūbǎnshè 山东教育出版社) i 21 bind.

Referanser


  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 24. juni 2015

Kategorier: Fødsler i 1900 | Dødsfall i 1986 | Kinesiske leksikografer | Kinesiske lingvister | Kinesiske sinologer | Personer fra Yulin


Dato: 17.01.2021 06:38:47 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.