WallaceaWallacea er et biogeografisk område som omfatter en rekke øyer i Indonesia, som isoleres fra de asiatiske og australske kontinentene gjennom dype sund. Området utgjør omkring 347 000 km² og er oppkalt etter den britiske oppdagelsesreisende naturforskeren, geografen, antropologen, og biologen Alfred Russel Wallace (1823–1913), som også er kjent for å ha definert den faunaregionale skillelinjen som kalles wallacelinjen.

Wallacea avgrenses i vest av wallacelinjen og i øst av lydekkerlinjen, og omfatter Sulawesi, Lombok, Sumbawa, Flores, Sumba, Timor, Halmahera, Buru, Seram og mange mindre øyer.

Eksterne lenker

Kategorier: Biogeografi


Dato: 17.01.2021 05:42:54 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.