Vikram SamvatVikram Samvat er en av flere kalendere brukt i India. Den ble grunnlagt i år 58 f.Kr. av kong Vikramaditya av Ujjain. Kalenderen brukes også i Nepal.

Kalenderen er basert på solen og månens bevegelser. Det er tolv måneder i året og hver måned regnes fra en fullmåne til den neste. Hver måned er ca. 29 dager. Dette fører til at året blir ti ellere elleve dager kortere enn solåret. For å korrigere for dette legges det til en ekstra måned.

For å konvertere et årstall i vikram samvat til et årstall i den gregorianske kalenderen så må man trekke fra 57 eller 58. Man trekker fra 57 dersom den aktuelle datoen er mellom starten på det indiske året og slutten på året i den gregorianske kalenderen, og 58 ellers.
Kategorier: Kalendere


Dato: 17.01.2021 03:28:31 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.