VerkhojanskfjelleneVerkhojanskfjellene
Geografi
Land Russland
Høyeste punkt
NavnMus-Khaja
Høyde2 959 moh.[1]
Beliggenhet

Verkhojanskfjellene (russisk Верхоянский хребет; Verkhojanskij khrebet) er en fjellkjede øst i Sibir med en lengde på rundt 1 000 km gjennom republikken Sakha i Russland. Den danner en stor bue mellom elvene Lena og Aldan i vest og Jana i øst. Den høyeste fjelltoppen ligger i sør og er 2 959 meter over havet. Det er kull, bly, sølv og sink i fjellene. Fjellkjeden ligger like vest for grensen mellom Eurasiaplaten og den nordamerikanske plate.[2]

Den laveste temperaturen som er målt i et bebodd område er registrert i denne regionen, som har et dypt snødekke det meste av året. Under siste glasiale maksimum hadde fjellkjeden store isbreer som har gitt fjellene en alpin karakter.

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Fjellkjeder i Russland | Sakha


Dato: 15.01.2021 09:30:43 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.