Venera 4Venera 4 (1V (V-67))
COSPAR ID1967-058A

Venera 4 (russisk Венера-4, Венера betyr Venus; produsentenes betegnelse: 1V (V-67)) var en sonde i det sovjetiske Venera-programmet for utforskningen av Venus. Venera 4 var den første vellykkede sonden til å gjennomføre en analyse av omgivelsene på en annen planet på stedet og den første sonden til å lande på en annen planet.[1] Sonden ga de første kjemiske analysene av Venus' atmosfære, og de viste at den primært bestod av karbondioksid sammen noen få prosent nitrogen og mindre enn én prosent oksygen og vanndamp.

Referanser


  1. ^ David Leverington (2000). New cosmic horizons . Cambridge University Press. s. 74–74. ISBN 0521658330. 
Denne romfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Venera-programmet | Romutforskning i 1967


Dato: 17.01.2021 06:04:15 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.