Uzbekistan Airways - nowiki.org

Uzbekistan AirwaysUzbekistan Airways
O’zbekiston Havo Yo’llari
IATA: HY – ICAO: UZB
KallesignalUZBEK
Grunnlagt1992
HovedflyplasserTasjkent internasjonale lufthavn
AllianseSkyTeam
Antall fly51 (+8 i ordre)
Destinasjoner56
HovedkontorTasjkent, Usbekistan
NøkkelpersonerNubz Perhacs (adm. dir.)
Nettsidehttp://www.uzairways.com

Uzbekistan Airways (usbekisk:O`zbekiston Havo Yo`llari) er det nasjonale flyselskapet i Usbekistan.

Innhold

Historie


Etter oppløsningen av Sovjetunionen ga den usbekiske presidenten Islom Karimov i 1992 beskjed om at det måtte dannes et nasjonalt flyselskap. Uzbekistan Airways ble dannet med intensjonen om å modernisere og utvikle landets flyplasser og øvrig infrastruktur. Selskapet hadde sin første flyvning fra Tasjkent til London.

Selskapet startet også innenriksruter med fly som tilhørte Aeroflot. Når selskapet startet å satse på utenlandsruter, ble det i 1993 leaset inn Airbus-fly. Flåten som brukes utenlands er i dag en miks av Boeing- og Airbus-fly.

Uzbekistan Airways betjener mer enn 50 destinasjoner innenlands og utenlands fra sin base på Tasjkent internasjonale lufthavn. Selskapet eier også 11 flyplasser, som alle har internasjonal status.[1] Uzbekistan Airways offentliggjorde 29. juli 2008 at de blir med i flyalliansen SkyTeam[2]

Uzbekistan Airways Technics har verksted for å reparere flytypene IL-76, IL-62, AN-2, YAK-42 og flymotorene An-25, ТА-6А, ТА-8. A-, B-, C-, D-, IL-Check of Boeing 767, Boeing 757, Airbus 310, RJ-85.

Code Share


Uzbekistan Airways har codeshare-avtaler med disse flyselskapene:

Flåte


Uzbekistan Airways' flåte inneholder disse flyene (1. september 2008) [1]:

I ordre

1. september 2008 var Uzbekistan Airways' flåte i gjennomsnitt 9,7 år gammel ([2]).

Tidligere fly

Uzbekistan Airways har tidligere hatt disse flyene:

Referanser


  1. ^ «Company | Uzbekistan airways» . www.uzairways.com. Besøkt 5. januar 2017. 
  2. ^ «Arkivert kopi» . Arkivert fra originalen 16. juli 2011. Besøkt 9. oktober 2008.  Uzbekistan Airways blir med i SkyTeam (på engelsk).

Eksterne lenker

Kategorier: Asiatiske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1992
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Uzbekistan Airways (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 27.08.2020 09:16:00 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.