Utenriksdepartementet (USA)Utenriksdepartementet
Department of State
TypeUtenriksdepartement
VirkeområdeUSA
Etablert27. juli 1789; 231 år siden
HovedkontorFoggy Bottom
UnderlagtUSAs føderale myndigheter
Budsjett57,53 mrd. dollar[1]
Nettsidestate.gov

Utenriksdepartementet (Department of State) er et departement i den amerikanske regjeringen med ansvar for utenrikssaker. Departementet ble opprettet 27. juli 1789 og har sitt hovedsete i Harry S. Truman-bygningen, et par kvartaler fra Det hvite hus. Sjef for departementet er utenriksminister Mike Pompeo. I dagligtale på amerikansk engelsk refereres det til som «the State Department».

Se også


Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Utenriksdepartementet (USA) | Etableringer i 1789


Dato: 16.01.2021 06:17:29 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.