Utdanningsdepartementet (USA)Utdanningsdepartementet
Department of Education
TypeDepartement
VirkeområdeUSA
Etablert17. oktober 1979; 41 år siden
HovedkontorWashington, DC
UnderlagtUSAs føderale myndigheter
Ansatte5 000 (2007)
Nettsideed.gov

Utdanningsdepartementet (U.S. Department of Education) er et departement i den amerikanske regjeringen med ansvar for føderal finansiering av utdanning og håndheving av føderale lover om personvern og borgerrettigheter innen utdanning.

Utdanningsdepartementet er det klart minste departementet i USAs regjering,[trenger referanse] med omkring 5 000 ansatte (2007).

På 1980-tallet hadde Det republikanske parti som målsetning å legge ned Utdanningsdepartementet, og dette var et av løftene til Ronald Reagan da han stilte til valg som president.[trenger referanse] Det demokratiske parti hadde imidlertid flertall i Kongressen, og planene ble derfor aldri gjort til virkelighet. Da George H.W. Bush ble valgt til president i 1988, valgte han ikke å legge ned departementet.

Eksterne lenker

Kategorier: USAs føderale myndigheter | Utdanning i USA | Etableringer i 1979


Dato: 17.01.2021 02:23:57 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.