Usbekisk - nowiki.org

UsbekiskUsbekisk
O‘zbek, Ўзбек, أۇزبېك
Brukt i Usbekistan
 Folkerepublikken Kina
 Afghanistan
 Tyrkia
 Turkmenistan
Antall brukere20 250 000[1][2]
Lingvistisk
klassifikasjon
Tyrkisk
Østtyrkisk
Usbekisk
SkriftsystemDet latinske alfabetet, det kyrilliske alfabetet (tidligere det arabiske alfabetet)
Offisiell status
Offisielt i Usbekistan
Språkkoder
ISO 639-1uz
ISO 639-2uzb
ISO 639-3uzb – Usbekisk (generisk)
uzn – Nordusbekisk
uzs – Sørusbekisk

Wikipedia på usbekisk
Portal: Språk

Usbekisk språk er et østtyrkisk språk som snakkes i Usbekistan og omliggende land. Usbekisk tilhører qarluq-språkene, og er dermed nærest beslekta med uigurisk. Gjennom tidene har språket vært påvirka av persisk, arabisk og russisk.

Referanser


Denne språkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Tyrkiske språk | Språk i Afghanistan | Språk i Kina | Språk i Usbekistan | Agglutinerende språk


Dato: 17.01.2021 01:41:45 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.