University of ToledoUniversity of Toledo
Grunnlagt1872
Typedelstateid
Beliggenhet Toledo, Ohio
Studenter19 374 (2006)
Ansatte1 145 (2006)
Nettstedwww.uToledo.edu

University of Toledo

University of Toledo er et delstatseid, forskningsbasert universitet i Toledo i delstaten Ohio, USA. Det ble opprettet i 1872 med tilbud kun innen tegning og arkitektur. Siden fikk det egne fakulteter for ingeniørfag, jus, medisin, med mer.

Fortsatt er kunstfag viktig, med Toledo Museum of Art like ved campus. I tillegg hører University of Toledo Medical Center (UTMC) til universitetet siden 2006, det var tidligere selvstendig under navnet Medical University of Ohio.

Et viktig forskningssenter er Wright Center for Photovoltaics Innovation and Commercialization (PVIC), hvor det forskes på miljøvennlig elektrisitetsproduksjon.

Ved universitetet var det 19 374 studenter og 1 145 vitenskapelig ansatte i 2006, og samme året var skolepengene US$ 7 927 for studenter folkeregistrert i Ohio. Studiene gis opp til doktorgradsnivå.

Eksterne lenker

Kategorier: Universiteter i Ohio | Utdanningsinstitusjoner etablert i 1872 | 1872 i Ohio | Lucas County (Ohio)


Dato: 23.01.2021 10:44:57 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.