United States Coast GuardUnited States Coast Guard
Basisdata
Aktiv1790–
MottoSemper Paratus
LandUSA
Overordnet enhetUSAs sikkerhetsdepartement
TypeForsvarsgren
NettsideUnited States Coast Guard
Operativt oppdrag
RolleKystvakt
InnsatserDen fransk-amerikanske krig

United States Coast Guard (forkortet USCG; norsk: De forente staters kystvakt) er en forsvarsgren i det amerikanske Sikkerhetsdepartementet. Kystvaktens oppgaver består i håndhevelse av føderale lover, redningstjeneste, miljøvern, militært forsvar og drift av bøyer og fyr.

Kystvakten består (pr. august 2009) av 42 000 militære menn og kvinner i aktiv tjeneste, 7 500 i reservetjeneste, 30 000 hjelpetropper og 7 700 sivilt ansatte. USCG disponerer rundt 244 «kuttere» (skip og båter over 20 m), rundt 1 850 mindre fartøyer og drøyt 200 luftfartøyer (fly, helikoptre og droner).

Coast Guard Auxiliary


Utdypende artikkel: U.S. Coast Guard Auxiliary

United States Coast Guard Auxiliary (CGA) er det sivile, fivillige hjelpekorpset i kystvakten, grunnlagt i 1939 for å hjelpe til med utøvelsen av ikkemilitære og ikkerettslige oppgaver. Hjelpekorpset har rundt 30 000 medlemmer (auxiliarists), og mange av dem bruker sine egne båter og fly til å utføre oppgavene.

Hjelpetroppene er sivile medlemmer, men bærer samme uniform som de militære kystvaktsoldatene, dog med andre insignier.

Materiell


Eksterne lenker

Kategorier: U.S. Coast Guard | Sikkerhetsdepartementet (USA) | USAs forsvar | Etableringer i 1790


Dato: 16.01.2021 01:52:44 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.