United Airlines Flight 93United Airlines Flight 93
Luftfartsulykke
Dato11. september 2001
ÅrsakSelvmordskapring
UlykkesstedÅker nær Diamond T-gruva i Stonycreek Township, Somerset County i Pennsylvania, USA
LandUSA
Passasjerer33 pluss fire kaprere
Mannskap7
Omkomne44 (inkludert fire kaprere)
Overlevende0
Luftfartøy
FlytypeBoeing 757-222
OperatørUnited Airlines
RegistreringsnummerN591UA
FlightnummerUA93
Tok av fraNewark internasjonale lufthavn
Bestemmelses-
sted
San Francisco internasjonale lufthavn
Omkomne44 (inkludert fire kaprere)
Overlevende0

United Airlines Flight 93

United Airlines Flight 93 var det fjerde og siste flyet som ble kapret i terrorangrepet 11. september 2001. Flyet tok av fra Newark i New Jersey med San Francisco i California som mål. I henhold til ordinær rute skulle flyet ta av omtrent samtidig som de tre andre flyene. Men flyet var cirka 25 minutter forsinket da det tok av klokken 08.42 lokal tid. Klokken 09.28 ble flyet kapret og kursen deretter endret til Washington, DC. Etter at passasjerene igjennom telefonsamtaler fra flyet ble klar over flystyrtene i World Trade Center og Pentagon, forsøkte de å ta tilbake kontrollen over flyet. Men klokken 10.03 ble flyet styrtet av kaprerne i Shanksville i Pennsylvania. Alle de 44 ombord omkom i styrten.

Se også


Eksterne lenker


Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata
Kategorier: Terrorangrepet 11. september 2001 | Flyulykker i 2001 | Flyulykker i USA | Ulykker og hendelser med Boeing 757 | Flykapringer


Dato: 18.01.2021 01:00:39 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.