Uniform Resource LocatorEn uniform ressurslokator (URL, engelsk: «Uniform Resource Locator») er en subtype av URI hvor man identifiserer og navngir en ressurs ved hjelp av lokaliseringinformasjon eller ressursens adresse. I all praktisk betydning så er URL et synonym for URI.[1]

Innhold

URL syntaks


Enhver URL starter med et skjemanavn som definerer URL-ens navnerom, dens mening og syntaks for den resterende delen av URL-en.

URL som lokator


I sin nåværende tekniske betydning, en URL er en URI som i tillegg til å identifisere en ressurs, også sørger for en måte å lokalisere ressursen.[2]

Se også


Referanser


  1. ^ Trond Aalberg og Knut Hegna (2000). Arkitektur for digitale bibliotek (PDF). BIBSYS. s. 112. ISBN 82-7729-027-6. Arkivert fra originalen (PDF) 9. november 2007. 
  2. ^ Tim Berners-Lee, Roy T. Fielding, Larry Masinter. (January 2005). “RFC 3986 Uniform Resource Identifier (URI): Generic Syntax”. Internet Society. STD 66.Kategorier: Internett


Dato: 17.01.2021 02:55:54 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.