USAs regjeringUSAs regjering ledes av presidenten og består av presidentens kontor (Det hvite hus), inkludert visepresidenten, samt 15 departementer opprettet av Kongressen ved lov.

I tillegg kan presidenten gi kabinettstatus til andre offentlige posisjoner. I tillegg til de 15 ministrene og visepresidenten har fem andre embeter kabinettstatus i den nåværende regjeringen.

Regjeringsmedlemmer utnevnes av presidenten, men må godkjennes av et flertall i Senatet.

Den sittende regjeringen er Donald Trumps regjering.

Medlemmer


President
Visepresident

De 15 ministrene er (i rekkefølge etter når departementene ble opprettet):

Utenriksminister
Finansminister
Forsvarsminister
Justisminister
innenriksminister
Jordbruksminister
Handelsminister
Arbeidsminister
Helse- og omsorgsminister
Bolig- og byutviklingsminister
Transportminister
Energiminister
Utdanningsminister
Krigsveteranminister
Sikkerhetsminister

De stillingene som i tillegg til visepresidenten og ministrene har kabinettstatus under Obama, er:
Kategorier: USAs regjeringer


Dato: 16.01.2021 05:54:42 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.