Turkestan - nowiki.org

TurkestanTurkestan (persisk:ترکستان ; også kalt Turkistan eller Türkistantyrkisk) er et landområde i Sentral-Asia, og er hovedsakelig bebodd av tyrkiske folkeslag som oghuz-tyrkere, kazaker, khazarer, kirgisere, uighurer og usbekere. Regionen er delt opp i Vest- og Øst-Turkestan.

Regionen ble en del av det russiske riket på 1860-tallet, og er derfor noen ganger kalt for russisk Turkestan eller Turkestanskii kraj. Etter den russiske revolusjonen, ble Turkestan en autonom sosialistisk sovjetrepublikk i Sovjetunionen som til slutt ble delt inn i Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Under den andre verdenskrig ble det gjort forsøk på å okkupere deler av det vestlige Sovjetunionen og det nasjonalsosialistiske Tyskland etablerte et styresett i denne regionen som var underlagt nazistene. Bortsett fra flere luftangrep mot enkelte industrielle og militære mål i denne regionen skal de tyske styrkene aldri ha kommet frem til området fordi de ble omdirigert til slaget ved Stalingrad. Etter sammenbruddet av Sovjetunionen, fikk de sentralasiatiske republikkene sin uavhengighet rundt 1990.
Kategorier: Sentral-Asia


Dato: 17.01.2021 03:14:14 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.