TunisTunis
تونس
Land Tunisia
ProvinsTunis
TidssoneUTC+01:00
Postnummer1000
Retningsnummer71
Areal212,63 km²
Befolkning728 435 (2008)
Bef.tetthet3 425,83 innb./km²
Høyde over havet4 meter
NettsideNettside
Posisjonskart
Tunis (Tunisia)

Tunis

Tunis er hovedstaden i det nordafrikanske landet Tunisia. Byen ligger nær kysten i den nordlige delen av landet og har en befolkning på 728 435 (2008)[1]. Halvparten av landets industri ligger i Tunis. Det produseres blant annet kjemikalier og tekstiler.

Fra havnen La Goulette, som er forbundet med byen via en kanal, fraktes gods ut i Middelhavet. Medinaen har siden 1979 vært et verdensarvsted. Kartago, med ruiner etter fortidsbyen, er en forstad til byen Tunis.

Tunis var tidligere navnet på hele landet Tunisia.

Innhold

Verdensarven: Medinaen


Medinaen i Tunis er et godt bevart gammel bydel i Tunis. Området ble verdensarvområde i 1979. En Medina er en bydel med tett murbebyggelse, som forekommer i flere nordafrikanske land, regel bygget under den muslimske ekspansjonen på 800-tallet.

Medinaen i Tunis ble bygget under Aghlabiddynastiet, som hersket i et område som delvis tilsvarer det nåværende Tunisia mellom 800 og 909. Sentralpunktet i byen var fra starten av Zitounamoskéen. Byen inneholder om lag 700 historiske bygninger fra islamsk høykultur: palasser, moskéer, mausoleer med mer.

Kultur


Bardomuseet i Tunis har en av verdens største samlinger av romerske mosaikker, og anses ved siden av Det egyptiske museum i Kairo som Nord-Afrikas viktigste arkeologiske museum.

Vennskapsbyer


Tunis har følgende vennskapsbyer[2]:


Referanser


  1. ^ Census of 2004 information Arkivert 7. desember 2013 hos Wayback Machine. Institut national de la statistique
  2. ^ «Arkivert kopi» . Arkivert fra originalen 8. mai 2008. Besøkt 31. juli 2009. 

Eksterne lenker

Kategorier: Tunis | Verdensarven i Tunisia


Dato: 16.01.2021 08:31:24 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.