Tropisk monsunklimaTropisk monsunklima er en klimatype innenfor den tropiske klimasonen med en tørr sesong og en regntid. Det finnes to varianter.

Sommermonsunklima (månedsangivelsene gjelder nordlige halvkule): Kraftig monsunregn fra mai til oktober, tørr sesong fra oktober til mai. Det er oftest på det kjøligste mot slutten av regntiden og begynnelsen av tørrsesongen. Denne klimatypen forekommer i Sørøst-Asia (Vietnam, Kambodsja, deler av Thailand m.m.), India og Sri Lanka.

Vintermonsunklima (månedsangivelsene gjelder sørlige halvkule): Som over, med den forskjell at regntiden er mellom oktober og april og tørrsesongen mellom april og oktober, og at det som regel er litt kjøligere enn sommermonsunklimaet. Det forekommer mest i Sentral-Amerika og i Øst-Asia (Korea, sør i Japan, sør i Kina med mer.).

Denne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.Kategorier: Klimasoner


Dato: 19.01.2021 10:07:23 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.