TlemcenTlemcen
Arabisk: تلمسان (Tilimsān)
Land Algerie
ProvinsTlemcen
13
Grunnlagt400
TidssoneUTC+1
Postnummer13000
Areal9 061 km²
Befolkning140 158 (2008)
Bef.tetthet15,47 innb./km²
Høyde over havet842 meter
Posisjonskart
Tlemcen (Algerie)

Tlemcen

Tlemcen (تلمسان) er en by i det nordvestre Algerie med ca. 130 000 innbyggere. Navnet kommer fra det berbiske ordet tilmisane, «kilder».

Tlemcen ligger midt i en region som er kjent for sine olivenlunder og vingårder. Byen eksporterer lærprodukter, tepper og tekstiler via havnen Rashgun.

Tlemcen er et viktig sentrum for musikk og kunst. Dens tekstilkunst er en rik blanding av arabisk, berbisk og fransk kultur. Med sitt svale klima er Tlemcen en viktig algirsk turistby med en internasjonal flyplass.

I byen er det vakre gravmonumenter etter Sidi Bou Mediene og Houari Boumédiènne, Algeries andre president.

Gaten Rue de Tlemcen i det 20. arrondissement i Paris er oppkalt etter byen.
Kategorier: Byer i Algerie


Dato: 17.01.2021 04:03:11 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.