Timișoara - nowiki.org

TimișoaraTimișoara

Land Romania
FylkeTimiș
StatusAdministrasjonssentrum
TidssoneUTC+2:00
Areal130,5 km²
Befolkning331 927 (2016)
Bef.tetthet2 543,5 innb./km²
Høyde over havet89 meter
NettsideNettside
Politikk
OrdførerGheorghe Ciuhandu (1996)
Beliggenhet

Timișoara

Timișoara (ungarsk Temesvár, tysk Temeschwar) er en by i regionen Banat i det vestlige Romania. Byen har 331 927 innbyggere (2016), og ligger i fylket Timiș.

Timișoara er en industriby og var den første by i Europa som hadde elektrisk belysning. Dette skjedde i 1884 og i 1899 ble byen en av de første byer med elektriske sporvogner. Byen er hovedstad for distriktet Timiş.

Timişoara er en multikulturell by som er hjemsted for et forholdsvis stort antall ungarere (nesten 25.000), samt grupper av tyskere, serbere, romaer og bulgarere.

Oppstanden mot det kommunistiske regime og Romanias diktator Nicolae Ceauşescu begynte i Timişoara 15. desember 1989.

10,7 km fra sentrum ligger Traian Vuia internasjonale lufthavn som er basen til det rumenske lavprisselskapet Carpatair.

Vennskapsbyer


Eksterne lenker

Kategorier: Byer i Transilvania | Europeiske kulturhovedsteder
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Timișoara (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 27.08.2020 07:24:10 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.