Tibetanere - nowiki.org

TibetanereTibetanere er et folkeslag som har det gamle Tibet som sin hjemstavn. Det er i dag knapt seks millioner tibetanere i verden, og de fleste bor i Folkerepublikken Kina, der de ifølge folketellingen av 2000 talte 5 416 021 personer. De aller fleste av Kinas tibetanere bor i Den autonome region Tibet (44,81 %) og i de tilgrensende provinsene Sichuan (23,43 %), Qinghai (20,06 %), Gansu (8,18 %) og Yunnan (2,37 %).

I den autonome region Tibet var i 2000 92,77 % av befolkningen tibetanere (skjønt ved innvandringen fra hankinesiske områder er andelen synkende), i Qinghai 22,53 %, i Gansu 1,76 % og i Sichuan 1,54 %. Flertallet av tibetanerne tilhører den lamaistiske buddhisme. Mange tibetanere lever nomadisk i Tibet og i Himalaya.

Rundt 130 000 tibetanere lever i eksil, for det meste i Nepal, India og Bhutan.

Litteratur

Kategorier: Folkegrupper i Kina | Folkegrupper i Tibet | Folkegrupper i Sichuan | Folkegrupper i Qinghai | Folkegrupper i Gansu | Folkegrupper i Yunnan


Dato: 23.01.2021 10:44:19 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.