Thomas Riley Marshall


(Omdirigert fra Thomas_R._Marshall)


Thomas Riley Marshall
FødtThomas Riley Marshall
14. mars 1854[1][2][3][4]
North Manchester
Død1. juni 1925[1][2][3][4] (71 år)
Washington D.C.
Gravlagt Crown Hill Cemetery
Ektefelle Lois Irene Marshall
Utdannet ved Wabash College
Beskjeftigelse Politiker, jurist, skribent
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Medlem av Phi Beta Kappa
USAs visepresident
4. mars 1913
4. mars 1921
PresidentWoodrow Wilson
ForgjengerJames S. Sherman
EtterfølgerCalvin Coolidge
ForgjengerJames S. Sherman
EtterfølgerCalvin Coolidge
Signatur

Thomas Riley Marshall (født 14. mars 1854, død 1. juni 1925) var en amerikansk politiker som i 1913 ble USAs 28. visepresident under president Woodrow Wilson.

Innhold

Liv og virke


Bakgrunn

Thomas Riley Marshall ble født i North Manchester i Indiana, og han utdannet seg til jurist. Han begynte sin advokatpraktis i 1875 i Columbia City, før han i 1909 ble valgt som guvernør i Indiana.

Visepresident

Da Demokratene skulle bestemme hvem som skulle bli deres presidentkandidat ved valget i 1912 var Marshall lenge et hett navn, men i siste liten ble Woodrow Wilson stemt inn i stedet for ham. Han ble likevel med på valgseddelen, og sammen vant de presidentvalget med god margin.

Forholdet mellom Marshall og Wilson var ikke spesielt godt.[trenger referanse] Selv om Marshall ble invitert med på regjeringens møter, ble hans innspill sjelden tatt hensyn til.[trenger referanse] I 1913 gikk Wilson til det skritt å møte medlemmene i Senatet personlig, i stedet for å sende visepresidenten, slik praksisen hadde vært tidligere. Wilson ønsket med dette å sende ut signaler om at han på ingen måte stolte på sin visepresident i delikate affærer.[trenger referanse] Siden dette har de etterfølgende presidenter sjelden brukt sine visepresidenter som mellommenn i kontakten med Senatet.

Under Marshalls andre termin ble USA med i første verdenskrig. Wilson sendte ham ut for å sanke støtte til krigsinnsatsen, noe som passet utmerket for Marshall. Videre ble Marshall i denne perioden den første visepresidenten som avholdt kabinettmøter. Han fikk dette ansvaret da Wilson måtte reise til Europa for å signere Versaillestraktaten og promotere idéen om Folkeforbundet.

2. oktober 1919 fikk presidenten sitt andre hjerneslag, og var ikke lenger i stand til å fungere som president. Selv om visepresident Marshall da kunne trådt inn som fungerende president, ønsket han ikke å gjøre dette. Han utførte de fleste av presidentens seremonielle oppgaver i den gjenværende delen av presidentperioden uten å overta presidentens formelle makt.[trenger referanse]

Marshall returnerte til Indianapolis etter endt periode som visepresident, og gjenopptok der sin advokatpraksis. Han skrev også flere bøker.

I 1925 døde han under et besøk i Washington D.C.

Referanser


  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, oppført som Thomas R. Marshall, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Thomas-R-Marshall , besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ a b GeneaStar, oppført som Thomas R. Marshall, GeneaStar person ID marshallt
  3. ^ a b American National Biography, American National Biography-ID 0600396 , besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 26491178 , besøkt 9. oktober 2017

Litteratur


Eksterne lenker


Kategorier: Fødsler i 1854 | Dødsfall i 1925 | USAs visepresidenter | Guvernører i Indiana | Personer fra Wabash County i Indiana


Dato: 15.01.2021 09:29:28 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.