TheotokosTheotokos, eller Gudeføderske, ofte litt unøyaktig oversatt Guds mor, er blant trinitariske kristne en vanlig tittel på jomfru Maria. Tittelen ble definert dogmatisk ved konsilet i Efesos i 431.

Den greske formuleringen Theotokos, var rettet mot nestorianismens antatte lære om at Maria kun hadde født Kristi menneskelige natur til verden og ikke den guddommelige. Mot dette ble det fremholdt at Kristus er uløselig både sann Gud og sant menneske. Theotokos ble en særlig fremtredende tittel for Maria i de østlige liturgiene og ble i middelalderen også overført til latin som Dei Genetrix.
Kategorier: Greske ord og uttrykk | Teologi | Jomfru Maria


Dato: 19.01.2021 09:50:34 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.