The Wolf of Wall StreetThe Wolf of Wall Street
Generell informasjon
SjangerDramakomedie - Krim
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørMartin Scorsese
ProdusentRiza Aziz
Leonardo DiCaprio
Emma Tillinger Koskoff
Joey McFarland
Martin Scorsese
ManusforfatterTerence Winter
basert på memoir av Jordan Belfort
MusikkHoward Shore
SjeffotografRodrigo Prieto
KlippThelma Schoonmaker
Foran kamera
MedvirkendeLeonardo DiCaprio
Jonah Hill
Matthew McConaughey
Jean Dujardin
Kyle Chandler
Jon Favreau
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Wolf of Wall Street er en amerikansk biografisk krim og dramakomedie fra 2013. Filmmanuskriptet er skrevet av Terence Winter, og den er regissert av Martin Scorsese. Den baserer seg på et memoir av Jordan Belfort. Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen som Belfort, og har Jonah Hill, Matthew McConaughey, Jean Dujardin og Kyle Chandler som noen av sine hovedmotspillere.

Handling


Filmen sentrerer seg rundt Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), en aksjemegler på Wall Street som måtte sitte 20 måneder i fengsel etter å ha innrømmet å ha drevet en "Pump & Dump" svindel og hvitvasking av penger. Han fikk redusert fengselsstraff fordi han samarbeidet med politiet og tystet på tidligere kollega og samarbeidspartnere.

Rolleliste


Eksterne lenker

Kategorier: Filmer fra 2013 | Biografiske filmer fra USA | Kriminalfilmer fra USA | Engelskspråklige filmer | Dramakomedier fra USA


Dato: 15.01.2021 09:36:27 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.