TerrestriskTerrestrisk eller terrestrial (av lt. terra = land eller jord) er uttrykk som brukes innenfor vitenskapen til å beskrive planeten Jorden som sådan, herunder såkalte jordiske eller landbaserte ting.

Innenfor biologien brukes uttrykkene til å beskrive planter og dyr som i hovedsak er landlevende eller lever en landbasert tilværelse, som blåveis, bjørk, hjortedyr og oss mennesker. Det motsatte kan være en akvatisk (marin eller limnisk) tilværelse, som sjøgress, koralldyr, fisk og hvaler har, eller en trelevende tilværelse, som mange aper, apekatter, ekorn og flere andre arter har.

Man kan for eksempel hevde at en art er enten terrestrisk (landlevende) eller akvatisk (vannlevende). I noen tilfeller kan man også hevde at arten er semi-terrestrisk eller semi-akvatisk. Et eksempel på det første er arter som tilbringer mer tid på land, enn i vann. Et eksempel på det siste er arter som tilbringer mer tid i vann, enn på land.

Se ogsåDenne biologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Økoregioner


Dato: 17.01.2021 06:02:38 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.