TerranTerran er innenfor geologi betegnelsen på en bit av en tektonisk plate eller kraton, som under kollisjon med et eller flere andre jordplater brekker av og fester seg til den kolliderende platen.

Mange kraton har opplevd avgivelse eller tilfang av terraner, og slike terran gis gjerne betegnelsen «skjold» i det nye kratonet. Et eksempel er Rio Apa-skjoldet (Arequipa-Antofalla-terranet) som er et 1–2 milliarder år gammelt fragment koblet til Amasonasskjoldet, som det fortsatt henger sammen med.[1]

Referanser


  1. ^ Staci L. Loewy, James N. Connelly og Ian W.D. Dalziel, «An orphaned basement block: The Arequipa-Antofalla Basement of the central Andean margin of South America» , Geological Society of America Bulletin, 116 (1-2), 2003, side 171–187. doi:10.1130/B25226.1. (kart og data [død lenke])Kategorier: Kratoner | Platetektonikk | Geologi


Dato: 17.01.2021 03:24:11 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.