TeologEn teolog er normalt betegnelsen på en som har tatt teologisk eksamen av høyere grad (Cand.theol.), tidligere embetseksamen. En som utøver teologi vil man også kunne høre at kalles en teolog, selv om man ikke har den formelle utdannelsen.

De fleste teologer i Norge er også presteviet. I tillegg til teologisk eksamen, må man ha en praktisk teologisk utdannelse. Tidligere var denne lagt til slutten av studiet, etter at embetseksamen var avlagt, mens den nå er integrert i hele studieløpet. Selv om man er presteviet, betyr ikke det uten videre at man arbeider som prest. Det finnes en rekke norske presteviede teologer som arbeider i andre yrker, de fleste dog med et innhold der en teologisk utdannelse er relevant, slik som i undervisning og i kristne organisasjoner eller kirkelig administrative funksjoner.

I norsk sammenheng er en teolog nesten alltid ensbetydende med en som har studert kristen teologi. Siden teolog er avledet av teologi, læren om gud, kan betegnelsen også brukes i forbindelse med andre religioner, men da helst slike som opererer med et gudsbegrep.
Kategorier: Teologi | Akademiske grader


Dato: 16.01.2021 07:39:19 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.