Teddy NelsonTeddy Nelson
Født23. august 1939
Bergen
Død8. juni 1992 (52 år)
Aalborg
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge

Teddy Nelson, pseudonym for Terje Nielsen (født 23. august 1939 i Bergen, død 8. juni 1992) var en norsk countryartist og visesanger. Terje Nilsen skrev blant annet de populære sangene «Baby I'm Ready» og «Skilsmisseferd i Hardanger». Han hadde en karriere i utlandet, blant annet i USA. Han var utdannet murer.[1]

Innhold

Liv og karriere


Nelson var en av de første til å bringe humor inn i norsk country. Han markerte seg også i USA med sin dype, lett nasale countryvokal. Terje Nielsen hadde sin første opptreden i 1955 med gruppen «Gille Sving» og debuterte på plate i 1964 med singelen «Norway Jon». Frem til 1970 utga han tolv singler. Hans gjennombrudd kom da han lanserte albumet Diggy Liggy i 1976.

Han fikk etterhvert også suksess internasjonalt og var den første nordmann som fikk opptre på scenen Grand Ole Opry i Nashville. Nelson ble der også kåret til «International Star of the Year» i 1981 og 1982.[1] I 1989 ble han tildelt den europeiske prisen Country Music Roundup i London.

På 1980-tallet samarbeidet Teddy Nelson med artister som Skeeter Davis og Sigbjørn Bernhoft Osa og fikk en hit med sangen «Skilsmisseferd i Hardanger».

Våren 1991 ble Terje Nielsen rammet av kreft. Han var på turné i Danmark da han døde 8. juni 1992.[1] Teddy Nelsons sønn Rudi Nielsen fører arven videre med sitt eget band. Rudi Nielsen debuterte med et sangnummer på farens album Teddy Nelson i 1979 og spilte trommer med ham fra 1982 til 1989.

Teddy Nelson hylles av bandet Vassendgutane, som både på plate og på turné hyppig spiller låter av bergenseren, som «Diggy Liggy», «Oksefestival», «Fest i Karasjok», «Bonde ifrå Hamlagrø», «Langs Norskekysten», «Haukelitopp» og «Skilsmisseferd i Hardanger». Tidligere gitarist i Vassendgutane, Leif Aase, spilte tidligere i bandet til Teddy Nelson. Det samme gjorde steelgitaristen i Vassendgutane, Lars Egil Vågseter.

Diskografi


Album

Singler

Andre deltagelser

Referanser


  1. ^ a b c Aftenposten, 11. juni 1992, side 13.

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1939 | Dødsfall i 1992 | Personer fra Bergen kommune | Norske visesangere | Norske countrymusikere | Norske låtskrivere


Dato: 17.01.2021 12:00:49 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.