TarantobuktaTarantobukta (italiensk: Golfo di Taranto) er ei bukt i Det joniske hav sør i Italia. De største byene langs kysten er Taranto, som bukta er oppkalt etter, og Gallipoli.

Tarantobukta er nesten firkanta. Den er 140 km i begge retninger og ligger mellom Santa Maria di Leuca i øst og Colonna i vest.[1] Bukta er omgitt av tre italienske regioner: Puglia, Basilicata og Calabria. De viktigste elvene som munner ut i bukta er Basento, Sinni og Agri.

De greske koloniene (Magna Graecia) Crotone, Heraklea, Thurii og Sybaris lå langs Tarantobukta.

Italia gjorde i 1977 krav på Tarantobukta som et historisk havområde.[2]

Referanser


  1. ^ «Gulf of Taranto» , Encyclopædia Britannica. Lest 18. oktober 2015.
  2. ^ Natalino Ronzitti: «Is the Gulf of Taranto an Historic Bay» , Syracuse Journal of International Law and Commerce, vol. 11, nr. 2, 1984, s. 275–296.Kategorier: Bukter i Italia | Bukter i Middelhavet


Dato: 17.01.2021 02:55:08 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.