Taiwansk dollarTaiwansk dollar
Fil:NT$500 obverse.jpg
Land Republikken Kina (Taiwan)
ValutakodeTWD
Innført1949
Mynter$ 1, $ 5, $ 10, $ 50 (sjeldne: $ ½, $ 20)
Sedler$ 100, $ 500, $ 1000 (sjeldne: $ 200, $ 2000)
SentralbankKinas sentralbank

Den nye taiwanske dollaren (tradisjonell kinesisk 新臺幣 eller 新台幣; hanyu-pinyin Xīntáibì) er valutaen som brukes i Republikken Kina (Taiwan). Den ble innført i 1949, og erstatta den gamle taiwanske dollaren som ble innført i 1946, og som i sin tur erstatta den kinesiske yuanen.[trenger referanse]

Valutaen gis ut av Kinas sentralbank (i Republikken Kina, må ikke forveksles med Kinas folkebank i Folkerepublikken Kina), som ble grunnlagt i Guangzhou i Fastlands-Kina i 1924 og ble flytta til Taiwan etter borgerkrigen i 1949.

Det finnes en underenhet av dollaren som kalles jiao (), som er verdt en tiendedel av dollaren.[trenger referanse] Underenheten cent brukes kun på børsen og under veksling.[trenger referanse]

Eksterne lenker

Kategorier: Republikken Kina | Valuta


Dato: 19.01.2021 10:10:41 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.