TaichungTaichung (tradisjonell kinesisk: 臺中市/台中市; forenklet kinesisk: 台中市; Tongyong pinyin: Táijhōng Shìh; Hanyu pinyin: Táizhōng Shì; Wade-Giles: T'ai-chung-shih; japansk: 臺中市/たいちゅうし) er den største byen i Taichungkommunen på øya Taiwan. Sammen med noen deler av Changhuakommunen dannes Taichung-Changhuaregion. Byen Taichung ligger i nærheten av mange andre byer på øya; blant annet Miaoli mot nord, Changhua mot sør og Nantou mot øst. Befolkningen innen bygrensene var (2018) til 2 801 238, noe som gjør den til den andre største byen på øya etter Kaohsiung.[1] Byen er offisielt administrert som en provinsby på Taiwan, Republikken Kina. Byens navn betyr «Sentrale Taiwan».

Taichungs internasjonale flyplass er den tredje største, og den nyeste på Taiwan.[trenger referanse]

Havnen i Taichung er den andre største fraktfasilitet på øya som er i stand til å håndtere konteinerskipsfart.[trenger referanse] Til tross for dens størrelse er det ingen fergetrafikk og havnen er stengt for uautorisert trafikk.[trenger referanse]

GallerietReferanser


  1. ^ «臺中市政府民政局 ::: 人口統計管理平台 :::» . demographics.taichung.gov.tw. Besøkt 29. desember 2018. Kategorier: Byer i Republikken Kina (Taiwan) | Befolkede områder etablert i 1705 | 1705 i Asia


Dato: 16.01.2021 02:15:40 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.