Tadsjikisk somoniSomoni
Land Tadsjikistan
Delt i100 diram
ValutakodeTJS
Innført2000
Erstattet avTadsjikistansk rubel
Mynter5, 10, 20, 25,50 diram, 1,3,5 somoni
Sedler1,5,10,20,50,100 somoni
SentralbankNational Bank of Tadjikistan

Somoni er myntenheten i Tadsjikistan. Den ble innført den 30. oktober 2000 for å erstatte tadsjikisk rubel, som var svært bundet til den gamle sovjetiske rubelen. Valutaen er oppkalt etter den nasjonale helten Ismail Samani, som også kan staves som Somoni.
Kategorier: Valuta | Tadsjikistans økonomi


Dato: 19.01.2021 10:32:23 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.