Swazilandsk lilangeniLilangeni
Land Eswatini
Delt i100 cent
ValutakodeSZL
Innført1974
SentralbankEswatinis sentralbank

Lilangeni (L Lilangeni) er valutaen som brukes i Eswatini i Afrika. Valutakoden er SZL. 1 lilangeni (flertall emalangeni) = 100 cent.

Valutaen ble innført i 1974.

Valutaen har hatt fast valutakurs siden 1990 i Common Monetary Area (en valutaunion mellom Eswatini, Namibia, Lesotho og Sør-Afrika) til kursen 1 ZAR (rand), slik at 1 SZL = 1 ZAR.

Anvendelse


Valutaen utgis ut av Eswatinis sentralbank (Umntsholi Wemaswati), som ble etablert i 1974 og har hovedkontor i Mbabane.

Den sørafrikanske rand er også gyldig valuta i Eswatini.

Valører


Eksterne lenker

Kategorier: Afrikansk valuta | Eswatinis økonomi


Dato: 19.01.2021 10:06:06 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.