SwaziSwazi
siSwati
Brukt i Swaziland
 Sør-Afrika
 Lesotho
Antall brukere1 710 000[1]
Lingvistisk
klassifikasjon
Niger-kongo-språk
Atlantisk
Volta-kongo-språk
Benue-kongo-språk
Bantoide språk
Sørlige
Egentlige bantuspråk
Sentrale
Ngunispråk
Swazi
SkriftsystemDet latinske alfabetet
Offisiell status
Offisielt i Swaziland
 Sør-Afrika
Språkkoder
ISO 639-1ss
ISO 639-2ssw
ISO 639-3ssw

Wikipedia på swazi
Swazi på Wiktionary
Portal: Språk

Swazi, siswati eller swati (swazi: siSwati) er et bantuspråk som tales av rundt 1,7 millioner mennesker i Swaziland (der befolkningen domineres av swazifolket), Sør-Afrika og Lesotho. Språket er offisielt i Swaziland (sammen med engelsk) og Sør-Afrika (sammen med ti andre språk).

Referanser

Kategorier: Bantuspråk | Språk i Lesotho | Språk i Swaziland | Språk i Sør-Afrika


Dato: 15.01.2021 09:09:51 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.