Sverre BaggeSverre Bagge
Født7. august 1942[1][2] (78 år)
Utdannet ved Universitetet i Bergen
Beskjeftigelse Professor
Nasjonalitet Norge
Medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi, Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab, Academia Europaea (2012–)
Utmerkelser Norges Forskningsråds pris for fremragende forskning (2008)

Sverre Bagge (født 7. august 1942 i Bergen) er en norsk middelalderhistoriker.

Bagge var førsteamanuensis i middelalderhistorie ved Universitetet i Bergen 1974-1991, professor fra 1991. Siden 2003 har professor Bagge ledet et av Norges sentre for fremragende forskning, Senter for middelalderforskning[3] ved Universitetet i Bergen. Fra 2005 er dette senteret også vert for Nordisk senter for middelalderstudier.[4]

Sverre Bagge er den fremste historikeren i Norge innen den delen av norsk middelalderforskning som har latt seg inspirere av sosialantropologi, og han er helt sentral innen norsk mentalitetshistorie. Bagge er inspirert av et aktørorientert perspektiv, noe som særlig assosieres med antropologer som Fredrik Barth og F.G. Bailey.

Bibliografi


Vitenskapelige artikler


Referanser


  1. ^ AlKindi, oppført som Sverre Håkon Bagge, General Diamond Catalogue ID 103307
  2. ^ Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Sverre_Bagge
  3. ^ Centre for Medieval Studies Arkivert 16. februar 2008 hos Wayback Machine.
  4. ^ ordic Centre for Medieval Studies-NCMS Arkivert 8. desember 2007 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1942 | Professorer ved Universitetet i Bergen | Norske historieprofessorer | Personer fra Bergen kommune | Medlemmer av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab | Medlemmer av Det Norske Videnskaps-Akademi | Norske middelalderhistorikere | Prisen for fremragende forskning


Dato: 16.01.2021 10:53:35 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.