Svenskt biografiskt lexikonSvenskt biografiskt lexikon (SBL) er en svensk nasjonalbiografi over «betydelsefulla personer och deras gärningar under olika skeden av det svenska samhällets utveckling.»[1]

I årene 1962–2008 ble SBL gitt ut av en statlig instans med samme navn som verket,[2] men publiseres nå av det svenske Riksarkivet og finansieres av Kulturdepartementet. SBL gis ut i bind som kommer ut omtrent annethvert år, og i hefter fram til det foreligger et nytt fullstendig bind.

Siden 1917 er det gitt ut 33 bind med 9 000 artikler over 25 000 sider. I de første ti bindene (Abelin til De la Gardie, 1931) kunne levende personer få en artikkel, senere er inklusjonskriteriene avdøde svensker eller andre som hadde sitt virke i Sverige eller i svensk tjeneste. Mange av artiklene inneholder fullstendige fortegnelser over biografiobjektets produksjon av trykte arbeider, med kilde- og litteraturhenvisninger.[1]

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Nettleksika | Svenske oppslagsverk


Dato: 15.01.2021 09:29:53 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.