Sun Yat-sen nasjonale universitetGrunnlagt1980
Beliggenhet Kaohsiung

Sun Yat-sen nasjonale universitet

Sun Yat-sen nasjonale universitet (National Sun Yat-sen University, NSYSU; tradisjonell kinesisk: 國立中山大學; tongyong pinyin:Guólì Zhōngshān Dàxué; zhuyin: ㄍㄨㄛˊ ㄌㄧˋ ㄓㄨㄥ ㄕㄢ ㄉㄚˋ ㄒㄩㄝˊ) er et statlig og nasjonalt forskningsintensivt universitet i Kaohsiung i Taiwan,[1] og blant de beste maritime høyskolene og handelshøyskolene i Øst-Asia.[2][3]

Universitetet består hovedsakelig av et betydelig antall forskningsinstitutter. Det har flere forskningsinstitutter grunnlagt av den amerikanske regjeringen, EU-kommisjonen og den japanske regjeringen.[4][5][6][7] Universitetsfakultetet opprettholder sterke bånd til industri og myndigheter.

Universitetet hadde omtrent 9 000 studenter i 2014, og dets alumni inkluderer en president for den lovgivende Yuan, en ordfører i Kaohsiung, og et betydelig antall administrerende direktører fra de 500 største selskapene i verden.[8]

Se også


Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Universiteter på Taiwan | Kaohsiung | Utdanningsinstitusjoner etablert i 1980


Dato: 18.01.2021 08:51:03 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.