SughdSughd
Land Tadsjikistan
Grunnlagt23. desember 1970
Adm. senterKodzjent
TidssoneUTC+05:00
Postnummer735700
Retningsnummer+992 3422
Areal25 400 km²
Befolkning2 508 500 (2016)
Bef.tetthet98,76 innb./km²
SpråkYaghnobi

Sughd

Sughd er en provins i det nordvestlige Tadsjikistan. Provinsen har et areal på 26 100 kvadratkilometer. Befolkningen er på 1 870 000 (2000), og provinshovedstad er Kodzjent.

Provinsen har 30% av of Tadsjikistans befolkning og en tredel av landets dyrkbare areal. Sughd produserer 2/3 av Tadsjikistans bruttonasjonalprodukt. Sughd har grense mot provinsene Jizzax, Namangan, Samarqand og Farg`ona i Usbekistan, og mot provinsene Osj og Batken i Kirgisistan. Elven Syr Darya renner gjennom Sughd.

Andre større byer i provinsen utenom Khujand er:

Eksterne lenker


Denne Tadsjikistanrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Tadsjikistans provinser


Dato: 16.01.2021 11:55:22 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.