Store KaukasusStore Kaukasus
Geografi
Land Russland
 Georgia
 Aserbajdsjan
Høyeste punkt
NavnElbrus
Høyde5 642 moh.

Store Kaukasus (russisk Большой Кавказ, aserbajdsjansk: Böyük Qafqaz Dağları) er den største fjellkjeden i Kaukasusfjellene.

Den strekker seg om lag 1 200 kilometer fra vest til øst, og litt sørover, mellom Tamanhalvøya i Svartehavet, i nærheten av Sotsji til Abseronhalvøya i Kaspihavet, i nærheten av Baku.

Fjellkjeden blir hovedsakelig delt i tre deler:

Grensen mellom Russland i nord og Georgia og Aserbajdsjan i sør går langs nesten hele fjellkjeden.

Fjelltopper


Fjelloverganger


Eksterne lenker

Kategorier: Kaukasus | Fjellkjeder i Russland | Fjell i Georgia | Fjellkjeder i Aserbajdsjan | Lister med koordinater


Dato: 17.01.2021 03:30:54 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.