Statistiska centralbyrånStatistiska centralbyrån (SCB) er det byrået som er ansvarlig for å produsere offisiell statistikk i Sverige. Nasjonal statistikk i Sverige kan spores tilbake til 1686, da lokale kirkesogn fikk ordre om å føre manntall over befolkninga. SCBs forgjenger, Tabellverket, ble satt opp i 1749, og det nåværende navnet ble tatt i bruk i 1858.

I 2005 hadde byrået rundt 1400 ansatte. Byråets kontorer ligger i Stockholm og Örebro.

Eksterne lenker

Kategorier: Svenske myndigheter | Nasjonale statistikkbyråer


Dato: 17.01.2021 06:14:21 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.