Oskar Skarsaune


(Omdirigert fra Skarsaune,_Oskar)


Oskar Skarsaune
Født2. juli 1946 (74 år)
Beskjeftigelse Historiker
Nasjonalitet Norge
Medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi, Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab

Oskar Skarsaune (født 2. juli 1946 i Trondheim) er professor emeritus i kirkehistorie ved Det teologiske menighetsfakultet (MF) i Oslo.[1] Han tok graden dr.theol. ved Universitetet i Oslo i 1982 med avhandling med utgivelsestittelen The Proof from Prophecy. Skarsaunes forskningsområder er den eldste kirkens historie og nyere norsk kirkehistorie.

Skarsaune ble cand.theol ved MF i 1972, og ble snart tilknyttet MF i forskjellige lærer- og forskerstillinger. Han ble lektor ved MF i 1980, og førstelektor 1981.

Etter den teologiske doktorgrad i 1982 var han året etter teologisk konsulent ved Caspari Center i Jerusalem 1983. Han var medredaktør for Luthersk Kirketidende 1985–93.

Han ble professor i 1990. Fra 1990 til 1991 var han gjesteprofessor ved Lutheran Theological Seminary i Hongkong.

Bibliografi


Referanser


  1. ^ Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab, Forhandlinger Kongelige Norske videnskabers selskab (1996). «Oskar Skarsaune er født i Trondheim i 1946. Han ble cand.theol. i 1972 og disputerte for den teologiske doktorgrad ved Universitetet i Oslo...»

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1946 | Norske religionshistorikere | Norske kirkehistorikere | Professorer ved Menighetsfakultetet | Medlemmer av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab | Medlemmer av Det Norske Videnskaps-Akademi | Personer fra Trondheim kommune


Dato: 18.01.2021 09:16:04 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.