Sjeremetjevo internasjonale lufthavn - nowiki.org

Sjeremetjevo internasjonale lufthavnSjeremetjevo internasjonale lufthavn
Международный Аэропорт Шереметьево
IATA: SVO – ICAO: UUEE
Basisdata
FlyplasstypeInternasjonal lufthavn
BeliggenhetMoskva
Åpnet1964
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
07R/25L 3 700 - Betong
07L/25R 3 550 - Betong
Statistikk (2018)
Passasjerer 45 100 000
Flybevegelse 315 600

Sjeremetjevo internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Sjeremetjevo internasjonale lufthavn (IATA: SVOICAO: UUEE) (russisk: Международный Аэропорт Шереметьево – Mezjdunarodnyj Aeroport Sjeremetjevo) utenfor Moskva i Russland er den største flyplassen i Moskva-området. Den ble tatt i bruk i august 1959 for sivil passasjertrafikk.

Opprinnelig var Sjeremetjevo militærflyplass for sovjetiske transportflykrefter. Fra det som nå kalles Sjeremetjevo-I ble internasjonal sivil flytrafikk for Moskva avviklet fra 1959. Sjeremetjevo-II tilkom i 1980 som terminal for innenriksflyvninger.

Eksterne lenkerDenne luftfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Flyplasser i Russland | Transport i Moskva | Byggverk i Moskva | Flyplasser åpnet i 1959 | 1959 i Sovjetunionen
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Sjeremetjevo internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 27.08.2020 09:45:51 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.