Sikkerhetsdepartementet (USA)Sikkerhetsdepartementet
Department of Homeland Security
DHS
TypeDepartement
VirkeområdeUSA
Etablert25. november 2002; 18 år siden
HovedkontorWashington, DC
UnderlagtUSAs føderale myndigheter
Ansatte240 000[1]
Nettsidedhs.gov

Sikkerhetsdepartementet (Department of Homeland Security) er et departement i den amerikanske føderale regjeringen med ansvar for landets indre sikkerhet. Departementet ble opprettet 25. november 2002 som en følge av terrorangrepet 11. september 2001. Det ledes av en sikkerhetsminister som utnevnes av USAs president etter godkjennelse av Senatet. Det er det tredje største departementet i USAs føderale regjering.[2]

Organisering


Cybersecurity and Infrastructure Security Agency 2018
Federal Emergency Management Agency 1979
Federal Law Enforcement Training Center 1970
Transportation Security Administration 2001
U.S. Citizenship and Immigration Services 2003
U.S. Coast Guard 1790
U.S. Customs and Border Protection 2003
U.S. Immigration and Customs Enforcement 2003
U.S. Secret Service 1865

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Sikkerhetsdepartementet (USA) | Justis- og innenriksdepartementer | Etableringer i 2002


Dato: 16.01.2021 02:39:13 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.